Echte moederverhalen: Anne

Om de paar weken hebben we een praatje met een andere mama of papa. Ze vertellen hoe ze hun leven in balans weten te houden; het benadrukken van de strijd en de prestaties. Het is tijd om samen te strijden in plaats van de hele tijd te doen alsof alles oké en gelukkig is, toch?

Deze week had ik een gesprek met Anne. Ze deelde haar gedachten en ervaringen over het ouderschap, wat ze het belangrijkste vindt en hoe ze gelukkige kinderen opvoedt.

Hoe ziet je leven er op dit moment uit?

Ik woon in Kopenhagen, alleen met mijn 2 kinderen. Mijn zoon wordt volgende maand 4 en mijn dochter 8 maanden.

Wat vind je belangrijk als het om speelgoed en spelen gaat?

Op de kleuterschool spelen ze met Marte Meo, iets waar ik thuis mee probeer te werken. Ik vind echt dat ossen een functie moeten hebben, en ik heb liever dingen die biologisch zijn. Ik wil dat mijn kinderen creatief zijn en leren van hun speelgoed. Ik moet toegeven dat ik ook mooie dingen wil, daarom ben ik dol op ByAlex-speelmatten. Ze zijn functioneel, maar ook mooi. 

Ik vind het eigenlijk gewoon leuk om met mijn beide kinderen in de woonkamer te zitten en we spelen met puzzels of andere spelletjes. Maar voorlezen is ook een van mijn favorieten, of een beetje tv kijken om te ontspannen.

Zolang wij het maar zijn.

 
 

Wat vind je het belangrijkste als het gaat om je interieur, vooral in de speelkamer?

Ik wil speelgoed en meubels waar mijn kinderen op en mee kunnen spelen, maar ook op kunnen bewegen. Ik vind het heerlijk om ze te zien lachen, vooral als we samen kunnen lachen. Naast hun geluk, moeten de producten ook een lust voor het oog zijn. Ik ben geïnteresseerd in mode en interieur, dus dingen moeten mooi zijn en bij de rest passen.

Ook leuk voor in de speelkamer zijn de papieren zakjes om het speelgoed in te doen, zodat je aan het eind van de dag de ruimte weer kunt opruimen. Maar verberg ook het plastic speelgoed waar mijn zoon altijd om smeekt. Nog een win-winsituatie voor mijn kinderen en ik.

 
 

Hoe hoopt u dat uw kinderen zich u zullen herinneren als ze allemaal volwassen zijn?

Op dit moment zit ik midden in een scheiding en ben bang dat ze me zullen herinneren als verdrietig en huilend. Maar afgezien daarvan, denk ik dat ze zouden zeggen dat ik makkelijk in de omgang en gelukkig ben. Misschien een beetje een schone freak, maaru vastberaden en er altijd voor hen.

 
 

Als je ook op de blog wilt verschijnen, stuur dan een e-mail naar hello@byalex.shop 
en we kunnen beginnen met chatten. Ik hoor graag van je!

xoxo
Alex

 

Shop the look

 

<tc>Ontdek de volledige byAlex-collectie!</tc>

luxe huishoudelijke artikelen gemaakt om elke dag te laten tellen!

POEFS

YOGAMATTEN

SPEELMATTEN

BEHANG