Samen iets anders doen

Mijn zoektocht naar het verdelen van de aandacht tussen mijn kinderen. Een leuke uitdaging als je ervoor gaat!

 

Aandacht is een van de belangrijkste dingen die je je kind kunt geven. Tenminste, dat is wat ik geloof. Als moeder van drie kinderen was het iets nieuws om mijn aandacht te verdelen, ik moest leren. Soms wil ik met al mijn kinderen tegelijk spelen, terwijl ik ze toch evenveel aandacht geef. In mijn ervaring was dit een behoorlijk uitdagende reis. Laat me je meenemen op die uitdaging.

Toen onze eerste zoon, Faas, werd geboren, kon ik niet genoeg tijd met hem doorbrengen. Ik wilde alle stappen in zijn ontwikkeling volgen. We speelden eindeloos samen wat geweldige dingen deed voor onze band en zijn motorische en cognitieve vaardigheden. Toen onze tweede zoon, Simon, werd geboren, moest ik plotseling mijn aandacht tussen hen beiden verdelen. Ik moet toegeven; Ik had geluk dat Faas niet zo jaloers was. Faas speelde in die tijd bijvoorbeeld graag met dieren. Hij sorteerde ze op hun huis (een dierentuin, een boerderij, de zee) of op wat ze konden doen (vliegen, lopen, zwemmen). Ondertussen maakten Simon en ik de geluiden die de dieren maken. Zo slaagde ik er met vallen en opstaan ​​in een manier te vinden om tegelijkertijd met mijn jongens te spelen terwijl ik ze allebei mijn aandacht gaf.

 

Als moeder van drie kinderen was het iets nieuws dat ik moest leren om mijn aandacht te verdelen.

 

Toen mijn dochter Hella in 2015 werd geboren, werd het een nieuwe uitdaging. We moesten ons niet alleen aanpassen aan het feit dat we een gezin van 5 waren, inclusief een pasgeboren baby. Mijn man en ik moesten ook onze weg vinden om onze aandacht te verdelen over onze drie kinderen. Het werd allemaal een grotere uitdaging met elk extra kind in het huishouden.

 

WIJ TELLEN, ZINGEN, MAKEN MUZIEK MET DE KEUKENAPPARATUUR EN BEREIDEN ER HEERLIJKE BITES VOOR.

 

We zijn nu al meer dan een jaar een gezin van vijf en ik heb het gevoel dat we onze manier hebben gevonden om de aandacht onder elkaar te verdelen. Natuurlijk vind ik het nog steeds belangrijk om elk van mijn kinderen één-op-één aandacht te geven, waarover ik in deze blog meer zal vertellen. Ik heb ontdekt hoe ik bij alle drie mijn kinderen kan zijn en toch iedereen aandacht kan geven. We vinden het heerlijk om samen koekjes te bakken en bijvoorbeeld samen het avondeten te bereiden. We tellen, we zingen, maken muziek met de keukenapparatuur en bereiden daarbij heerlijke hapjes.

Op elke leeftijd en daarmee, in elke ontwikkelingsfase, hebben kinderen andere behoeften. Elk van mijn kinderen heeft zijn manier van spelen, ook al spelen ze met hetzelfde speelgoed. Bij het spelen met blokken wordt ook duidelijk dat we samen spelen terwijl we allemaal op een andere manier spelen. Faas maakt de mooiste kastelen en spaceshuttles, Simon bouwt stapels terwijl hij blokken telt en Hella gooit ze graag om.

 

Ik ben blij dat ik een manier heb gevonden die voor mijn gezin werkt. Dankzij Lennebel Petites kun je een kijkje in ons leven nemen, zoals je kunt zien in de video hierboven. Hoe verdeel je de aandacht tussen je kinderen? Ik hoor graag je verhalen! Laat een reactie achter of stuur me een bericht op Facebook of Instagram.

 

Explore the full byAlex collection!

luxurious home ware made to make each day count!

POUFS

YOGA MATS

PLAYMATS

WALLPAPER

Top Products