Echte moederverhalen: Alexandra

Om de paar weken hebben we een praatje met een andere mama of papa. Ze vertellen hoe ze hun leven in balans weten te houden; het benadrukken van de strijd en de prestaties. Het is tijd om samen te strijden in plaats van de hele tijd te doen alsof alles oké en gelukkig is, toch?

 

 

Dit ben ik, Alexandra, oprichter van ByAlex Playmats 

Het leek me alleen maar gepast om deze serie interviews af te trappen met mijn eigen verhaal, en ik kan je zeggen dat het niet alleen maar leuk was. Ik heb niet altijd mijn eigen bedrijf gehad.

Ik heb lange tijd voor de overheid gewerkt, maar naarmate ons gezin bleef groeien, moest ik balans in mijn leven vinden. Om ervoor te zorgen dat ik gelukkig was, anders zou mijn familie ook niet gelukkig kunnen zijn.

Dus hier gaan we, dit ben ik..

 

Hoe ziet je leven er op dit moment uit?

 We wonen met ons vijven in Rotterdam, Nederland. Het is vlakbij de stad, we hebben een 'dijkwoning' in een van de natuurrijke delen van Rotterdam. Het is de perfecte plek voor mijn man en ons gezin. We houden allemaal van de drukte van de stad (die op slechts 10 minuten fietsen ligt), maar we genieten ook enorm van de ruimte en de natuur rondom ons huis. Het beste van twee werelden.

Wat is uw filosofie over het opvoeden van kinderen, wat werkt voor u?

Om eerlijk te zijn, geef ik onze kinderen genoeg ruimte om zich te ontwikkelen tot zelfstandige individuen. Ik vind het geweldig om te zien hoe ze allemaal verschillen, ook al hebben ze dezelfde ouders. Ik vind het belangrijk dat ze leren hun gedrag niet te veranderen op basis van hun omgeving. Iedereen heeft zijn of haar tekortkomingen, maar als je je concentreert op je beste kwaliteiten, zul je altijd een gelukkiger en plezieriger persoon zijn voor jezelf en de mensen om je heen.

 

We proberen nooit iemand uit te sluiten..

Dus voor ons werkt het echt om af en toe wat een-op-een tijd met elk van de kinderen te hebben. Zo kunnen we dingen doen die ze individueel heel leuk vinden en leren we ze ook nog beter kennen. Het is moeilijk om ze allemaal voldoende aandacht te geven als we met z'n vijven zijn, dus dit is onze oplossing.

Door simpelweg woorden te gebruiken, te knuffelen of gewoon weg te lopen, kunnen ze je vertellen hoe ze zich voelen en wat ze nodig hebben. Een van onze belangrijkste regels is om nooit, maar dan ook nooit iemand uit te sluiten. We sturen ze nooit naar hun kamer of de gang als 'ze zich niet gedragen'. We proberen altijd iedereen erbij te betrekken.

Als het thuis te druk wordt en ik het niet aankan, neem ik gewoon een pauze. Je hoeft geen retraite naar Spanje te boeken, maar stap gewoon een paar keer naar buiten of ga een paar minuten op het toilet zitten met de deur dicht. Het is verbluffend hoe effectief dit is. Ik kan mijn gedachten ordenen, mezelf bij elkaar rapen en ik ga gewoon verder.

 
 
 

Wat vind je belangrijk als het om speelgoed en spelen gaat?

Sommigen vinden me misschien raar, maar ik haat felgekleurd plastic speelgoed. Ik kan me niet voorstellen dat ze leuk zijn om mee te spelen, en bovendien zijn ze super lelijk om naar te kijken. Ik hou van speelgoed dat een beetje fantasie vereist; speelgoed dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. We hebben heel veel houten bouwstenen.Simon maakt er graag grote stapels van om te oefenen met tellen, Hella gooit ze altijd omver en Faas maakt er de mooiste kastelen en spaceshuttles van. We spelen allemaal en hebben plezier tegelijk.

Wat is je favoriete spelvorm als je samen speelt?

Het verandert voortdurend; hangt af van het seizoen, het weer en onze algemene stemming. Op dit moment spelen we veel Uno. Een eenvoudig spel waar we allemaal samen van kunnen genieten. Maar verstoppertje spelen is een andere favoriet.

 
 
 

Wat vind je het belangrijkste als het gaat om je interieur, vooral in de speelkamer?

Ik wil producten van hoge kwaliteit die ook nog eens een lust voor het oog zijn. Ik denk dat het beter is om te investeren in iets duurders dan het kopen van een goedkope oplichter die ik binnen een paar maanden zal vervangen. Ik moet er de hele tijd naar kijken, en niets irriteert me meer dan wanneer dingen kapot zijn of slecht gemaakt zijn. De goedkope kasten in de kinderkamer vallen na vijf jaar al uit elkaar, maar de op maat gemaakte kleerkast in mijn slaapkamer is na negen jaar nog steeds in perfecte staat.

Een paar jaar geleden hebben we een aanbouw aan ons huis toegevoegd. In deze extra meters (ongeveer 20m2) hebben we een grote speelkamer gecreëerd. Het interieur is een mix van IKEA kasten (omgebouwd tot dressoir) en vintage spullen die mijn moeder door de jaren heen heeft bewaard. De ruimte is open, dus genoeg plek om te bouwen met blokken, te spelen met speelgoedautootjes of Twister. Ik hou echt van de open ruimte en de flexibiliteit ervan. Het is ook de beste plek voor mijn ochtendkoffie.

Omdat ik dol ben op kwaliteitsproducten voor in mijn eigen huis, hoop ik dat mijn speelmatten hetzelfde zijn. Dat ze lang in goede conditie blijven. De stoffen en vulling zijn van suburbane kwaliteit; geweldig om te dutten en forten te bouwen. Plezier in huis is het belangrijkste onderdeel van elk interieur.

 
 
 

Hoe gebruik je de ByAlex speelmat?

Nou, haha... ze liggen verspreid door het huis. Na twee jaar in deze business te zijn geweest, gebruiken mijn kinderen het nog steeds op verschillende manieren. Voor Hella is het de perfecte plek om lekker weg te kruipen en een boek te lezen. Simon vindt het heerlijk om er een glijbaan van te maken, via de trap van de woonkamer naar de speelkamer. Faas maakt er een fort van; hij sleept het naar zijn stapelbed en probeert zich te verstoppen terwijl hij naar Gekke Markie op Youtube kijkt (iets waar ik hem niet naar laat kijken 😉).

Wat is je favoriete moment dat je samen doorbrengt?

Tijd nemen om een ​​boek te lezen voor het slapengaan. Hoe hectisch of verschrikkelijk onze dag ook was, dit is het moment om opnieuw contact te maken en elkaar wat liefde te geven. Hen helpen om in vrede in slaap te vallen is een van de beste geschenken die we onze kinderen als ouders kunnen geven.

Hoe hoopt u dat uw kinderen zich u zullen herinneren als ze allemaal volwassen zijn?

Ik wil herinnerd worden als een zorgzame moeder die graag speelde en contact maakte met haar kinderen. Ik hoop dat ze trots zijn om mij als hun moeder te hebben; mijn eigen bedrijf hebben en toch mijn steentje bijdragen als ouder (ik ben nog steeds de dame die het vlees op zondag snijdt!).

 
 
 

Mijn grootste droom is...

Dat als mijn kinderen volwassen zijn, ik nog steeds weet hoe ze zich voelen, wat ze nodig hebben en dat ze nog steeds naar me toe komen als ze willen praten. En dat het twee kanten op werkt.

 
 

xoxo
Alex

 

Shop the look

 
.

Explore the full byAlex collection!

luxurious home ware made to make each day count!

POUFS

YOGA MATS

PLAYMATS

WALLPAPER

Top Products