Als je te doen – lijst eigenlijk een verlanglijst is.

Vaak is mijn to-do lijst eigenlijk een gewijzigd. Je hoofd hoop alles voor elkaar te krijgen in de 16 uur dat ik wakker ben. Ik ben altijd bezig als ik mijn ogen open heb, is het niet met werk, dan is het met het met de kinderen, het huishouden, sporten of die ene toffe serie afkijken.

Zo is dat in ‘normale weken’, maar hoe doen we dit nu we allemaal thuis zijn tijdens de Corona quarantaine? En zorgen we er voor dat we allemaal een beetje in balans blijven? En vooral ook wel fijn als dit de kleine en grote mensen in het gezin ten goede komt. Maak je geen zorgen, ik ben zeker niet die persoon die je vertelt hoe je je takenlijst beheerd. Ik wil wel mijn ervaringen met je delen. Om eerlijk te zijn; het is een continue achtbaan. De balans blijft altijd een puzzel (maar dat is ook balans, toch?) In ons gezin van vijf gelukkige kinderen, twee stabiele carrières en een enorme keukentafel waar we samen veel praten en lachen.

woonkamer vt wonen binnenkijker byalex playmats

OK, hier komen mijn 5 gouden tips om tijdens quarantaine je werk en privé leven in balans te houden. Mijn vijf gouden tips zijn:

  1. Laat het gaan

Blijf dromen…. Als je alles tot in de puntjes georganiseerd wilt hebben. Er is gewoon geen manier om alles tot in de puntjes geregeld te krijgen. Zeker nu niet, nu wel nog meer ballen in de lucht mogen houden. Of je probeert activiteiten uit je schema, je vraagt ​​anders om ze te doen, of je probeert de lat een beetje. uitgevoerd wil je de lat niet verlagen, dus kies dan voor realistische doelen die passagiers bij de beschikbare tijd die je hebt.

Het belangrijkste: stop jezelf een schuldgevoel aan te praten. Stop met denken dat je een waardeloos persoon bent als het gaat om je genomen als schooljuf, dat je nu zelfs niet al je uren kunt maken voor je werk, en je al helemaal niet gefrustreerd te zijn dat je niet elke dag puf hebt om te sporten van die oh zo platte buik. Als je de kunst van het nog niet onder de knie hebt, luister dan nog een keer naar het van Frozen 'let it go'.

  1. Probeer niet te multitasken.

Onthoud dit: een zakelijke oproep je een soort les geef (van misschien meer kinderen) van de badkamer uitbreiding je moet proberen wat voor boodschappen je moet halen, is niet de juiste kinderen. Doe het gewoon niet. De meeste van mijn volgers (ongeveer 90%) zijn vrouwen en we denken dat we de koninginnen zijn van multitasking. Maar geloof mij: om de balans in je leven te herstellen, moet je je maar op één ding tegelijk bewegen. Als ik mijn kinderen helpen met hun schoolwerk, dan kan ik me verbeteren, als ik het huis schoonmaak, stop ik al mijn energie erin. Als ik met mijn man praat, zorg ik ervoor dat ik hem in de ogen kijk.

Op deze manier kunt u de klus verbeteren, vooral als je een tijdslimiet aan hangt. Als je de drang om te multitasken niet kunt weerstaan, ga dan door naar regel nummer 4.

  1. Stel een dagelijks doel in

Een vriendin vertelde me eens dat ik vijf doelen per dag moest stellen. Drie zakelijk genomen, één familie doel en één persoonlijk doel. Het maakt niet echt uit hoeveel doelen je jezelf stelt, van hoe je ze verdeelt over je persoonlijke en professionele leven. Het idee is gebaseerd op het idee dat als je een vaas hebt met een aantal grote stenen en een hele hoop kiezelsteentjes. Als je eerst de grote stenen in de vaas doet, passagiers de kiezelsteentjes er nog makkelijk bij. Andersom is het een stuk lastiger. Je hoofdtaken zijn de 'grote rotsen' de overige de kiezelsteentjes.

Deze doelen hoeven niet enorm te zijn, denk aan: 15 minuten één-op-leestijd met de kinderen, bel de klant die niet op je e-mail reageert, lees de krant. Probeer het een paar dagen en laat me weten of het helpt. Ik weet zeker dat het positief uitpakt.

  1. Speciaal speelgoed of speciale activiteiten

Laten we net zelfs doen ook regel 2 niet bestaat Soms moet je gewoon even multi-tasken. Zeker nu awerk en privé zo enorm door elkaar loopt. Voor dat soort momenten heb ik een paar activiteiten en speciaal speelgoed voor mijn kinderen klaarliggen. Op die manier kunnen ze zich vermaken. Dat kan een gesprekt taak zijn, een zakelijk en soms zelf zelfs paar yoga-oefeningen (omdat ik weet dat ik daarna weer beter kan oefenen).<1>

Toen mijn kinderen kleiner waren, maakte ik een 'verrassingsdoos'. Het was eigenlijk een interessante dingen om naar te ontdekken, te voelen of te ruiken. Ik heb altijd op weg en na een paar minuten kunnen zich vermaken. En dat ha ik mijn handen vrij.

Naast mijn naaimachine heb ik een vintage Fisher Price schooltje staan. Mijn dochter weet dat ze ermee mag spelen ik achter mijn naaimachine zit. Nu ze een beetje groter zijn, heb ik uitbreiding in een aantal games waarmee ze kunnen spelen: Smartgames ik hier ideaal voor. Ze weten dat ze hier zelfstandig mogen.

  1. De vierkante oppas

foams speelmat ouderschap

En yep, ik zet zeker ook wel eens de vierkante oppas in. Ik moet nog een ouder ontmoeten die de televisie niet gebruikt om zelfs wat rust te hebben. En daar is ook helemaal niks mis mee. Maar dit werkt gewoon niet altijd. Kinderen voelen feilloos aan als ze 'weg gepoeierd' worden. Dus geef ze wat aandachts en wat aandacht in het begin, dan heb jij daarna je handen vrij.

Hou vol dames. Dit zijn werken waar er veel van ons als ouder wordt gevraagd. En we doen allemaal onze beste er het beste van te maken. Leg de lat e hoog en bedenk elke dag wat je graag wilt doen voor je eigen werk en voor het werk met de kids. Dat helpt echt om het eerste en ritme te vinden in het geheel. Succes, je kunt het!

 

-xo-

Alex

 

.

<tc>Ontdek de volledige byAlex-collectie!</tc>

luxe huishoudelijke artikelen gemaakt om elke dag te laten tellen!

POEFS

YOGAMATTEN

SPEELMATTEN

BEHANG