Maak je huis schoon, maak je hoofd leeg

Ik wil geen jonglerende octopus meer zijn.

Hoe combineer je van maandag tot en met vrijdag de perfecte ondernemer zijn met elke avond en in het weekend de perfecte ouder? Bovendien wordt van u verwacht dat u het hele jaar door strak en gezond bent. Oh, en een geweldige partner, vriend, broer of zus en kind. Ik begin te beseffen dat ik gewoon te veel van mezelf vraag (en ja, de samenleving is daar gedeeltelijk debet aan).

 
 

Dus, hoe beginnen we?

In mijn vorige blog schreef ik over het beoefenen van zelfzorg en hoe het essentieel is om je leven in balans te houden. Het is belangrijk dat je jezelf genoeg liefde en aandacht geeft, want niemand anders gaat het voor je doen. Pas als je tevreden bent, kun je diezelfde liefde en aandacht gaan geven aan andere mensen en dingen.

Een paar weken geleden besloot ik dat het tijd werd om het huis op te ruimen. Ik was klaar om van oud (lelijk en plastic) speelgoed af te komen; Ik ruimde alle vijf de kasten op; zelfs de lades in de keuken werden goed schoongemaakt. Kortom, alles wat ik het afgelopen jaar niet had gebruikt, kreeg de boot.

Ik voelde me geïnspireerd door het boek van Marie Kondo Spark Joy. Ik ontdekte haar geheimen over het creëren van een onberispelijk huis, en haar tips zijn absoluut fantastisch. Ze helpen echt als ik probeer te bedenken of ik iets moet weggooien of niet. In mijn gedachten leerde ze me hoe ik de items die belangrijk zijn, kan onderscheiden van de items die dat niet zijn, zowel op fysiek als emotioneel niveau. Ik zal je zo meer over haar methode vertellen.

 
 

Creëer uw eigen methoden die u helpen controle te krijgen

Als er iets is dat ik echt belangrijk vind, zijn het producten die goed ontworpen en gemaakt zijn. Ik houd dit in mijn achterhoofd als ik op zoek ben naar nieuwe kleding, huishoudartikelen of als ik druk bezig ben met het ontwerpen van mijn eigen ByAlex speelmatten en kussens. De reden waarom de lenteschoonmaak zo goed werkt, is omdat het me helpt om me te concentreren op de producten die we hebben rondslingeren die van hoge kwaliteit zijn, en het betekent dat er minder dingen rondslingeren waar we een rommeltje mee kunnen maken. In wezen betekent het ook dat ik meer tijd en aandacht voor de kinderen heb.

Dit proces helpt me ook om los te komen van alle plakpatronen die ik heb. Toen ik klein was, woonden we in een groot huis met veel spullen. Elke hoek was gevuld met iets; ons huis was rommelig en we hadden niet de ruimte om onze gedachten en emoties de vrije loop te laten. Dit is iets waar ik vanaf wil blijven, omdat ik wil dat mijn familie het gevoel heeft dat ze hun gedachten kunnen verkennen, in plaats van zich vast te voelen en opgesloten in hun eigen huis.

En dit proces werkt echt. Ik zou het iedereen kunnen aanraden, maar ik wil dit voorjaar niets extra's op je bord leggen. Dus doe het rustig aan; doe het stap voor stap en laten we samen dit proces doorlopen. Waarom niet beginnen met de eerste categorie: speelgoed en andere kinderspullen. Dit zal de speelruimte meteen opruimen en het zal een enorm gewicht van je schouders nemen. Marie Kondo zegt om te beginnen met deze simpele vraag: vonkt het vreugde? Als dat zo is, bewaar het dan.Zo niet, zeg dan bedankt en gooi het weg

 
 
 

Ben je er klaar voor?

Dus, hoe zit het? Pak een tas en begin al dat speelgoed te sorteren. Begin met alles wat kapot, incompleet of gewoon lelijk is. Speelgoed dat je kinderen ontgroeid zijn, kan een tweede leven krijgen (heb je vriendjes met baby's of jongere kinderen?). Geef de speelhoek een nieuwe stijl en gebruik alleen het aantrekkelijke speelgoed, de puzzels en de kunstwerken die ze hebben gemaakt. Zet dan een kopje thee voor jezelf en ga zitten. Hoe voel je je nu?

Als ik dit proces heb doorlopen, voel ik me altijd tevreden en op mijn gemak, alsof ik weer de touwtjes in handen heb en volledig georganiseerd ben. We moeten proberen dit gevoel in ons dagelijks leven bij te brengen.

 
 

xoxo
Alex

 
.

Explore the full byAlex collection!

luxurious home ware made to make each day count!

POUFS

YOGA MATS

PLAYMATS

WALLPAPER

Top Products