Speciaal speelgoed

To-do lijst is eigenlijk een verlanglijstje

Je geest hoopt alles gedaan te krijgen in een dag van 16 uur, dat is als je net zoveel van een goede nachtrust van 8 uur houdt als ik. Het zou een leugen zijn als ik je zou vertellen dat ik altijd bezig ben met klusjes als ik mijn ogen open heb. Ik hou ook van een goede Netflix-binge-sessie, weet je...

Of je nu een thuisblijvende ouder bent, een fulltime baan hebt of iets daar tussenin, er is altijd een gebrek aan tijd en een overload aan dingen om te doen. Ik ben eigenlijk een combinatie van alle drie: fulltime baan, fulltime moeder en iets daar tussenin. En op de een of andere manier geloof ik altijd dat mijn wederhelft een betere deal heeft gesloten, maar dat is gewoon niet waar. We werken allemaal ons best om dingen voor elkaar te krijgen. Altijd.

Maar hoe doen we dit op een gelukkige en evenwichtige manier? Dat het alle kleine en grote mensen in onze families ten goede komt. Maak je geen zorgen, ik zal niet die persoon zijn die je vertelt hoe je je verlanglijstje moet beheren, maar ik zal mijn eigen ervaringen met je delen. De waarheid is; het is een continue achtbaan. In ons gezin van vijf hebben we drie zeer gelukkige kinderen, twee stabiele carrières en een enorme keukentafel voor veel gesprekken en gegiechel.

 
krijtmuur byalex wonen met kinderen
 

Mijn vijf gouden regels zijn: 

1. Laat het los

Blijf dromen als je de octopus wilt zijn die ik beschreef in mijn vorige blog . Er is gewoon geen manier om alles gedaan te krijgen, tot in de perfectie, de hele tijd. Of je moet bepaalde activiteiten uit je schema schrappen, iemand anders vragen om ze te doen, of gewoon de lat lager leggen. Meestal wil je de lat niet lager leggen, dus kies je voor realistische doelen.

Maar het allerbelangrijkste: laat het schuldgevoel los. Stop met denken dat je een waardeloze persoon bent als het gaat om je ouderlijke taken, dat je werk verwaarloost, en het is niet nodig om gefrustreerd te zijn dat je geen sixpack hebt nadat je drie kinderen hebt gekregen (die daarmee wil knuffelen hoe dan ook). Als je de kunst van het loslaten nog niet beheerst, kijk dan naar de film Frozen en je zult leren hoe.

 
 

2. Niet, en ik herhaal, niet multitasken

Onthoud dit: iemand bellen terwijl u een kind (of misschien meerdere kinderen) vermaakt, of de badkamer schoonmaken tijdens het bespreken van verjaardagen, is niet de juiste keuze. Doe het gewoon niet. De meeste van mijn lezers zijn vrouw, en we denken dat we de koninginnen van multitasking zijn. Maar luister nu eens naar me: om de balans in je leven terug te krijgen, moet je je op één ding tegelijk concentreren. Als ik mijn moeder bel, dan richt ik me daarop, als ik het huis schoonmaak dan steek ik er al mijn energie in. Als ik met mijn man praat, kijk ik hem zeker in de ogen.

Op deze manier kun je het werk efficiënter en effectiever afmaken, vooral als je het een tijdslimiet hebt gegeven. Als je de drang om te multitasken niet kunt weerstaan, ga dan naar regel 4.  

3. Stel een dagelijks doel in

Een vriend vertelde me eens dat ik vijf doelen per dag moest stellen. Drie zakelijke taken, twee gezinsdoelen en een persoonlijk doel.Het maakt niet echt uit hoeveel doelen je jezelf stelt, of hoe je ze verdeelt over je persoonlijke en professionele leven, het idee is dat als je een grote pot hebt gevuld met vijf gigantische rotsen, je de overtollige ruimte kunt vullen met kiezelstenen

Deze doelen hoeven niet groots te zijn, denk aan: 15 minuten één-op-één leestijd met de kinderen, de klant bellen die niet op je e-mail reageert, de krant lezen. Probeer het een paar dagen en laat me weten of het helpt. Ik weet zeker dat het zal gebeuren. 

4. Bijzonder speelgoed of activiteiten

Laten we regel nummer 2 even negeren, ik ben de koningin van multitasking, maar ik zorg ervoor dat ik het niet doe. In plaats daarvan heb ik een paar speelgoed en activiteiten voor mijn kinderen die hen bezig houden terwijl ik de klusjes afmaak die gedaan moeten worden terwijl ze in de buurt zijn. Het kan een belangrijk zakelijk gesprek zijn of alleen wat yoga doen.

Toen ze kleiner waren, heb ik deze 'verrassingsdoos' gemaakt. Het was eigenlijk een mand vol met interessante dingen om naar te kijken, te voelen en te ontdekken. Ik hielp ze altijd op weg en na een paar minuten konden ze zich vermaken. Hierdoor kon ik mijn eigen klusjes doen.

Naast mijn naaimachine heb ik een speciaal speeltje; een vintage Fisher Price-school. Ze weten dat ze ermee mogen spelen terwijl ik achter mijn naaimachine zit. Nu ze wat groter zijn, heb ik geïnvesteerd in een aantal spellen waarmee ze zelf kunnen spelen: een knutselboek bijvoorbeeld. Ze weten dat ze hier alleen bij speciale gelegenheden mee mogen spelen, wat het spelen ermee veel leuker maakt. Bekijk mijn Pinterest-bord voor meer inspiratie over wat je kunt doen met kinderen van verschillende leeftijden

5. De vierkante oppas

Ik moet nog een ouder ontmoeten die de televisie niet gebruikt als een manier om wat rust te creëren. Het is iets waar ik zeker gebruik van maak, maar ik probeer deze momenten te beperken omdat ik geen grote fan ben van naar de tv staren. Als ik de tijd dat de televisie aan staat beperk, gaan mijn kinderen rustig zitten en kijken naar een programma zonder dat ze mijn aandacht nodig hebben. Maar als ze de hele tijd televisie zouden mogen kijken, zouden ze maar half geïnteresseerd zijn, wat zou betekenen dat ik zou moeten multitasken. En onthoud: multitasken mag niet.

Als ik ze op andere momenten mijn volledige aandacht geef, kunnen ze prima op zichzelf staan ​​als ik me even op iets anders moet concentreren. 

Dus daar heb je het: mijn vijf gouden regels om een ​​evenwichtig leven te leiden. Het is nooit gemakkelijk voor mij, het is zelfs een constante achtbaan van emoties, taken, behoeften en hormonen. Maar zeker de rit waard!

 
 

xoxo
Alex

 
 

Explore the full byAlex collection!

luxurious home ware made to make each day count!

POUFS

YOGA MATS

PLAYMATS

WALLPAPER

Top Products