Welke keuzes heb ik gemaakt bij het kiezen van het juiste schuim en stoffen?

Mijn eerste speelmat maakte ik met mijn eigen naaimachine. Ik wilde een plek waar we allemaal samen konden spelen, welk verhaal de kinderen zich ook voorstelden. Het speelkleed bleek de perfecte manier om spelen te combineren met het geven van de aandacht die ze verdienden. Zo begon mijn reis in de zomer van 2016. Natuurlijk had ik nooit verwacht dat ik een paar maanden later mijn eerste stapel van 35 speelmatten zou hebben verkocht. Wil je mijn verhaal lezen over het vinden van de juiste stoffen... ga dan verder!

ByAlex Playmats Fabric ChoiseNa die eerste zelfgenaaide speelmat is de kwaliteit van de materialen veel beter geworden. Deze speelmatten zijn nu een combinatie van goed gemaakte stof en schuim. Dat klinkt heel basaal, maar laat je niet misleiden door die termen. Deze materiaalkeuze heb ik zorgvuldig gekozen. Laat me je meenemen op mijn reis bij het vinden van de juiste stof en schuim. Ik wil dat de door By Alex geproduceerde speelmatten gemaakt zijn van hoogwaardige producten. Mijn zoektocht naar de beste kwaliteit bracht me bij het milieuvriendelijke en pure en flexibele materiaal dat bekend staat als koudschuim. Dit koudschuim gaat zo'n tien jaar mee en doet het goed bij intensief gebruik. Dat betekent dat jij en je kinderen kunnen rondrennen en op de matras kunnen springen zonder dat het zijn kwaliteit verliest. Worstelwedstrijden, eerste babystapjes, intense kriebelsessies en eindeloos knuffelen hebben geen invloed op de kwaliteit van de vulling. Dankzij het in Nederland gemaakte koudschuim door een van de beste schuimleveranciers heeft elke speelmat exact dezelfde kwaliteit en is  zo veerkrachtig en comfortabel als je maar wilt.

De matras is 3 cm dik. Dat is precies de juiste maat om het ongemak van een koude, harde vloer weg te houden van je kwaliteitsvolle speeltijd. Door zijn dikte ook geschikt als extra beschermmat onder bijvoorbeeld een schommel. Het is ook comfortabel genoeg voor logeerpartijen voor kinderen. Bij mij thuis bijvoorbeeld slaapt mijn 9-jarige neefje hierop als hij logeert. De grip, temperatuurregulatie, veerkracht en allround kwaliteit is de reden waarom ik heb besloten om koudschuim te gebruiken voor mijn speelmatten.

Het matras is 3 cm dik. Dat is precies de juiste maat om het ongemak van een koude, harde vloer te behoudenr

De niet-giftige stof van de speelmatten

De reis naar de juiste stof bracht me naar Spanje, Frankrijk en ik vond zelfs een goede leverancier in Nederland. Ik wilde het productieproces zelf zien en zeker zijn van de kwaliteit voordat ik mijn beslissing nam. Ik voelde en voel een verantwoordelijkheid om alleen te investeren in duurzame producten en leveranciers. Deze specifieke leverancier levert producten met het Oeko-Tex 100 certificaat. Dit certificaat vertelt ons dat de gebruikte materialen voor de speelmat voldoen aan de strenge internationale normen. Het belooft ons dat er geen giftige stoffen en chemicaliën zijn gebruikt in de fabrieken en tijdens het productieproces. Een onafhankelijke partij heeft de materialen in verschillende fasen getest. Ze bewaken onder meer de kwaliteit tijdens het productieproces, tijdens het gebruik van de materialen en na een tijdje gebruik. Zoals je kunt zien, past het Oeko-Tex 100-certificaat perfect bij de hoge eisen die ik aan mijn materialen stel.

ByAlex Playmats - Easy Clean

Ik kwam er ook achter dat deze stoffen naast niet-toxisch nog een extra bonus hebben. Ik was heel blij om te horen dat deze stoffen heel gemakkelijk schoon te maken zijn. En er gaat niets boven stoffen die goed tegen vlekken kunnen, waarbij baby's en peuters binnen enkele seconden dingen morsen, kwijlen en er een puinhoop van maken. Je hebt alleen water en een schone doek nodig om je speelmat weer te laten glanzen (lees er hier meer over).

De eerste stof waar ik verliefd op werd, was de 'It's A Wild Jungle' babystof, een aquablauwe stof met een schattige print met apen, vogels en veel verschillende bladeren erop. Zoals je je kunt voorstellen, had ik deze stof meteen nodig voor mijn speelmatten.Alle bedrukte stoffen op de speelmatten zijn 100% katoen, afneembaar en wasbaar. De andere materialen - de knopen, kwastjes en labels - zijn gemaakt van zacht fluweel en hebben een uniek moleculair filter waardoor schoonmaken een gemakkelijke taak wordt. De stoffen zijn sterk en zullen bijna alles overleven. Maar als moeder weet ik ook dat kleine foutjes grote gevolgen kunnen hebben. Als het zo is dat je speelmat gerepareerd moet worden, stuur dan een bericht en ik zal je helpen het uit te zoeken.

Ik vond het geweldig om te horen dat deze stoffen heel gemakkelijk schoon te maken zijn.

The making of: Dutch design meets the Middle East

Ik importeer de stof uit het Midden-Oosten en ontwikkel zelf de vulling voor de speelmat. Ik maak de speelmat zelf met een beetje hulp van de Nederlandse naaister die de hoes maakt. Voor de finishing touch doe ik de hoezen om de matras en naai de knopen erop. Het is voor mij een echte work-out om de hoes om de matras te krijgen omdat ze vrij groot zijn, 160 cm bij 80 cm om precies te zijn.

Door te investeren in duurzame producten en leveranciers draag ik bij aan een betere toekomst voor mijn kinderen. Door een By Alex speelmat te kopen, draag je ook bij aan een groene toekomst voor onze kinderen. Bovendien heb je een prachtig ontworpen speelmat die zal aanvoelen als een onderdeel van je leefruimte. Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar er is geen sprake van kinderarbeid of misbruik door werknemers bij het maken van speelmatten.

Nu weet je alles over de oorsprong van de speelmatten en de beslissingen die ik heb genomen. Mocht je toch nog vragen hebben over het productieproces of materialen, laat het me weten. Ik zal ze graag beantwoorden. En alsjeblieft, schreeuw. Ik stuur je graag een proefstof om jezelf te testen!

ByAlex Playmats Onderhoudsinstructies IV van Alex op Vimeo.

 

Explore the full byAlex collection!

luxurious home ware made to make each day count!

POUFS

YOGA MATS

PLAYMATS

WALLPAPER

Top Products