“Het duurt 3 tot 5 jaar om je bedrijf op te zetten”... ja, dat klopt!

“Het duurt 3 tot 5 jaar om je bedrijf op te zetten” waren de eerste woorden die mijn coach Noella tegen me zei. “ja, klopt. Ik zal dit eerder oplossen”, was mijn antwoord. Nu 5 jaar later moet ik toegeven dat ze gelijk had. In zekere zin heb ik de afgelopen 5 jaar voor veel uitdagingen gestaan. In zekere zin verkeerd, Ik ben erbij en begrijp het spel van zakendoen.

Het begon allemaal met een paar op maat gemaakte matten die ik maakte als IKEA hack voor LiveLoudGirl. Ze waren een groot succes bij ons thuis met 3 kleine kinderen (waarvan één pasgeboren toen). Dus besloot ik er een paar extra te maken. Ging op jacht naar goede stoffen die bij mijn stijl pasten (jullie weten allemaal dat het kleurrijk en 'off-beaten-track' is). Dat was uitdagend en leuk.

ByAlex fabric design

Het werd al snel duidelijk dat ik niet alleen speelmatten wilde maken, maar ook zelf de stoffen wilde ontwerpen. Maar niet opgeleid als grafisch ontwerper, dit is een ander kopje thee dan de vaardigheden die ik gewend ben. Ik probeerde een paar dingen en werkte samen met Fox in the Snow, Studio Zwaanstraat en Afternoon Stories om me te helpen met specifieke ontwerpen. Gaandeweg kreeg ik meer vertrouwen in mijn eigen ideeën, dus begon ik afbeeldingen te tekenen en te combineren om de epische ByAlex-ontwerpen te creëren. En altijd en altijd twijfel ik of ik de juiste keuzes maak. Is deze kleur ok, mag hij wat lichter? We zitten in de neutrale trend, dus waarom blijf ik de kleurrijke speelmatten maken? (antwoord: ik vind het leuker).

Naast het ontwerpen van stoffen is het runnen van een bedrijf veel meer dan dat. Het ging om financiële planning (liefst vooruit en niet achteraf als je er een zooitje van maakte). Het houdt in dat je vooruitdenkt over kansen en uitdagingen op je pad. Ga deze uitdagingen aan en gedraag je niet als een struisvogel door je hoofd in de grond te steken.

Het ligt niet in mijn aard om een ​​geweldige leider te zijn, een echte zakenvrouw. Dus de bovenstaande dingen zijn dingen ik leer nog steeds (lees mijn andere blog hierover). En om eerlijk te zijn, de grootste hindernis is niet het financiële deel, het zijn niet de ontwerpkeuzes of de 24/7 werkweek. Het is mijn eigen twijfelachtige geest. Doe ik het goed? Wat moet ik doen om de IT-mat te maken? Hoe de hack doen andere merken dit naadloos moeiteloos? En zo verder...

ByAlex storrage

Maar hé, we lopen allemaal ons eigen pad. En terugkijkend op de dag 5 jaar geleden. De dag dat ik naar de kamer van koophandel ging met mijn kleine meisje in mijn armen en een peuter in de andere hand. Ik kan niet stoppen met glimlachen. Ik schrijf deze blog in mijn eigen studio in Rotterdam. Met een grote stapel speelmatten om me heen. Met een team van 2 geweldige dames naast me en een netwerk van betrouwbare leveranciers en geweldige naaisters door het hele land.

Ik ben trots op wat ik de afgelopen 5 jaar heb bereikt en kijk met positieve energie naar de komende 5 jaar. Want er zijn zoveel gezinnen over de hele wereld die wel een momentje aandacht en echte verbinding kunnen gebruiken. Mijn missie is nog niet voltooid.

Laten we er altijd voor zorgen dat elke dag telt!

 

ByAlex 5 years

 

Explore the full byAlex collection!

luxurious home ware made to make each day count!

POUFS

YOGA MATS

PLAYMATS

WALLPAPER

Top Products